Vettel zaradi odstopa v Nemčiji ne bo izgubljal spanca

Avtor prispevka: , objavljeno 22. julija 2018 .

Sebastian Vettel pravi, da si z napako, zaradi katere je odstopil z domače dirke v Hockenheimu, ne bo belil glave, temveč bo iz tega konca tedna odnesel le pozitivne stvari.

Nemec je bil na poti k zmagi in povečanemu vodstvu v prvnestvu, ko je stezo zmočil dež in poskrbel, da je dirkač Ferrarija v 51. krogu zdrsnil v pesek ter zaščitne gume, kjer se je preko radijske zveze razočarano opravičil moštvu. “Bil sem v gumah in videl sem, da se mi ne bo uspelo izvleči,” je povedal. “Napaka ni bila velika, imela je le velike posledice, saj sem ostal brez točk. Toda zvečer bom z lahkoto zaspal, čeprav vem, kaj sem storil narobe. Razočaran sem, saj nam je do tistega trenutka šlo dobro. Dežja res nismo potrebovali.

Imamo dober dirkalnik, zato smo lahko samozavestni, bolj, kot drugi. Za nami je zelo pozitiven konec tedna, moja napaka pa je le eden izmed tistih neljubih trenutkov. Moštvu se opravičujem, saj so vse storili tako, kot je treba in zmaga je bila v mojih rokah. Majhna napaka, veliko razočaranje,” je še dodal štirikratni svetovni prvak, ki zdaj v razvrstitvi prvenstva za zmagovalcem Lewisom Hamiltonom zaostaja za 17 točk.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish