Vettel: Zaostanek za Mercedesom je prevelik

Avtor prispevka: , objavljeno 13. aprila 2019 .

Sebastian Vettel je po kvalifikacijah, ki jih je zaključil na tretjem mestu priznal, da je zaostanek za Mercedesovima dirkačema prevelik. Kot je dejal trenutno še ne vedo kam je izginila njihova hitrost iz predsezonskih testiranj.

Dirkača Ferrarija sta bila v Bahrainu do težav na dirki razred zase, na Kitajskem pa je Vettel dobil prvi trening nato pa sta prevladovala dirkača Mercedesa, predvsem Valtteri Bottas. Vettel, ki je na kvalifikacijah za najhitrejšim Fincem zaostal 0,301 je kasneje povedal:

“Zaostanek je prevelik, seveda bi bili raje na njihovem mestu, kljub temu mislim, da smo se solidno odrezali. Pomembno je da smo tik za njim kar nam daje vsaj nekaj možnosti za jutri. V primerjavi z včerajšnjim dnem smo izboljšali dirkalnik zaradi česar sem vesel, toda ne popolnoma. Danes je bilo precej zahtevno na stezi.”

Nemec na svojo priložnost upa na ravnini, kjer naj bi imel Ferrari prednost pred Mercedesom, ki pa je zelo hiter v zavojih.

“Na ravninah se zdi, da imamo nekoliko prednosti zato je to morda naša priložnost za jutri, ko pa bo dirka zagotovo zelo dolga.”

Dirkač Ferrarija je ob tem poudaril, da še vedno iščejo formo, ki jih je krasila na testiranjih in zaradi katere so bili pred sezono v vlogi favoritov.

“Imamo dobro osnovo za napredek. V Barceloni smo bili zelo hitri, sedaj pa imamo nekaj težav s ponovitvijo tega. Na prvih dveh dirkah smo imeli nekaj težav, ki se jim želimo v nadaljevanju izgoniti. Dirkalnik je konkurenčen zato je na nas da iztisnemo tisto nekaj več.”