Vettel žalosten zaradi odhoda Raikkonena 

Avtor prispevka: , objavljeno 14. septembra 2018 .

Sebastian Vettel je dejal, da je žalosten, saj v naslednji sezoni Kimi Raikkonen ne bo njegov moštveni kolega. Finec bo po koncu sezone zapustil Ferrari in se preselil k Sauberju, s tem pa se bo končalo tudi štiriletno obdobje v katerem je bil moštveni kolega Sebastianu Vettelu. Znano je, da sta bila Finec in Nemec dobra prijatelja še preden je Vettel prestopil k Ferrariju v sezoni 2015, saj sta večkrat skupaj potovala na dirke. Štirikratni svetovni prvak je tako v nedavnem intervijuju dejal, da je bil Raikkonen njegov najljubši moštveni kolega kar jih je imel.

“So stvari, ki jih lahko izraziš v številkah in rezultati, toda to ni najpomembnejše. Najpomembnejše pri moštvenih kolegih je medsebojno spoštovanje. Med nama ni nikoli prišlo do kakšnih trenj in mislim, da bo tako ostalo do konca. To je seveda izjemna priložnost za Charlesa ob tem pa je žalostno saj Kimi ne bo tu. Zelo dobro sva se ujela, čeprav sva si različna. Zelo spoštujeva drug drugega.”

“Seveda bo to določena sprememba, toda zaenkrat se še nič ni spremenilo. Trenutno se bolj osredotočam na to kaj bo letos in ne kaj bo naslednje leto. Za Charlesa je to izjemna priložnost. Že dolgo je v dirkaškem programu moštva, vse od nižjih kategorij in lepo je videti njegov napredek. Z njim bo zagotovo drugače sodelovati kot s Kimijem, saj je vsak drugačen. Charles je zelo nadarjen, hitro se uči in zagotovo mu bomo pomagali, da se bo čim prej navadil na nove stvari.”

Na vprašanje ali je Ferrari naredil pravo potezo s tem, ko je pripeljal tako mladega dirkača je odgovoril:
“Če si hiter in talentiran potem leta niso pomembna. Lahko si hiter in talentiran tudi, ko si nekoliko starejši. Takšen primer je Kimi tako, da imamo primera obeh. Leta niso pomembna, dokazal je, da si zasluži biti v Formuli 1 in tako velikem moštvu.”

Je pa Nemec priznal, da od uradne objave še ni govoril z Leclercom.
“Res še nisem govoril z njim. Nimam njegove telefonske številke, zagotovo pa je bil v teh dneh zelo zaposlen. Če se bova videla bova gotovo spregovorila nekaj besed o tem. Takrat si  ova lahko izmenjala tudi številki.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish