Vettel: Žal mi je za Kvyata

Avtor prispevka: , objavljeno 10. maja 2016 .

Četudi je ravno on Daniila Kvyata po dirki na Kitajskem označil za »Torpedo« in ga je Kvyatova akcija na dirki v Rusiji stala nekaj točk Sebastian Vettel pravi, da mu je za Kvyata žal. V pogovoru za časnik Auto Bild motorsport je priznal da z Kvyatom v bistvu nima nobenih osebnih težav, ker je konec koncev Kvyat zelo prijazen dirkač in mu je žal za njegovo degradacijo v ekipo Toro Rosso.

Vettel meni da niso le nesreče na dirkah, ki sta jih imela, vzrok za takšen poseg vodilnih ekipe Red Bull, ampak meni, da so verjetno tudi v ekipi imeli občutek, da je lahko Kvyat preveč neveren za Daniela Riccarda.

Vettel meni, da celotna situacija za Kvyata zagotovo ni enostavna, če je že nekaj dni po dirki v Moskvi izvedel za zamenjavo z Maxom Verstappnom. »Menim, da bi morali v njihovi ekipi na vse skupaj gledati bolj kot na izziv in ne nevarnost. Zaradi tega smo namreč vsi tu kjer smo,« se je za Kvyata zavzel Vettel.

Četudi Vettel v samem dirkalniku takoj po trku ni imel ravno lepih besed, trdi da se je vsa situacija razčistila. Konec koncev se mu je Kvyat tudi osebno opravičil, pa četudi le po telefonu.

 

Foto: Ferrari