Vettel v Aragonu preizkusil Porschejev dirkalnik za dirko 24 ur Le Mans

Avtor prispevka: , objavljeno 27. marca 2024 .

Sebastian Vettel je v sklopu priprav na morebiten nastop na letošnji vzdržljivostni dirki 24 ur Le Mans v Aragonu testiral Porschejev dirkalnik 963.

Štirikratni svetovni prvak Formule 1 je bil eden izmed mnogih dirkačev, ki so sodelovali na 36-urnem pripravljalnem testu za letošnjo izvedbo legendarne dirke 24 ur Le Mans. Nemec, ki je med vikendom preživel veliko časa v simulatorju je tokrat dirkalnik preizkusil tudi v živo, na stezi.

Porsche bo na dirki v Le Mansu nastopil s tremi dirkalniki. Za dva že imajo potrjeni dirkaški zasedbi, pri tretjem pa sta še prosti dve mesti.

Vettel je na dirkališču v Aragonu odpeljal 118 krogov, ob tem skupno prevozil 581 kilometrov. Po koncu pa je bil navdušen nad novo izkušnjo.

“Seveda spremljam tudi druga motošportna tekmovanja. Poznam veliko dirkačev, ki so del svetovnega vzdržljivostnega prvenstva in nastopajo na dirki v Le Mansu. Imel sem veliko željo preizkusiti dirkalnik vzdržljivostnega prvenstva. Na srečo so mi to omogočili pri Porscheju. Že v simulatorju je bilo zanimivo.”

“Današnja izkušnja pa je bila prav posebna. Voziti Porschejev dirkalnik 963 po stezi v Aragonu je bilo zelo zabavno. Najprej sem sicer potreboval nekaj čas, da se navadim in najdem pravi ritem.”

Najtežje naj bi se mu bilo privaditi na to, da ima sedaj streho nad glavo. Nekaj kar v dirkalniku Formule 1 ni.

“Razlika je že v poziciji dirkača v dirkalniku ter dejstvu, da imaš streho nad glavo. Celoten občutek je precej drugačen. Porschejevi dirkači so mi zelo pomagali z nasveti, tako, da mi je bilo veliko lažje.”

Nikjer še ni objavljenih časov krogov. Toda po poročanju nekaterih medijev naj bi bil Vettel blizu časov rednih Porschejevih dirkačev.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje