VETTEL: Uspeh pri ASTON MARTINU bo odvisen od dirkalnika

Avtor prispevka: , objavljeno 18. decembra 2020 .

Po šestih letih dirkanja za ekipo Ferrari, ki vključuje dva naslova podprvaka Formule 1, bo Vettel sedaj v prihodnjem letu zamenjal sredino.

33-letnik se seli k Aston Martinu, ki je letos tekmoval še pod imenom Racing Point, kjer je zamenjal Sergia Pereza, saj se je lastnik ekipe Lawrence Stroll odločil, da izplača mehiškega dirkača in bo ob svojem sinu Lanceu v drugi dirkalnik posadil prav Vettla. Čeprav se je pred letom dni zdelo nepredstavljivo, bi lahko Vettlovo selitev k Aston Martinu razumeli kot napredovanje glede na Ferrarijevo formo v letošnji sezoni.

Vettel v pogledu sezone 2021 pravi, da bo njegov uspeh odvisen od dirkalnika, ki mu ga bo dal Aston Martin, poudarja pa, da bo tudi prihodnje leto največji favorit Mercedes.

Vendar to ne pomeni, da se bo Vettel v prihodnjem letu boril za naslov prvaka. “Težko je reči,” je o svojih ciljih Vettel povedal za Sky Nemčija. “Vsi ki poznajo Formulo 1 vedo, da je izražanje ciljev odvisno od možnosti dirkalnika in ekipe. Mercedes bo naslednje leto znova veliki favorit.” Seveda pa je Nemec navdušen nad izzivom pri Aston Martinu. “Izziv in vzdušje ter lotevanje novega projekta na obeh straneh, to je zame pomembno. Da se zberemo skupaj in zabavamo,” še doda Vettel o svoji novi pustolovščini.      

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish