Vettel: Ta sezona je bila najtežja

Avtor prispevka: , objavljeno 30. oktobra 2018 .

Sebastian Vettel je po izgubi naslova proti Lewisu Hamiltonu dejal, da je bila ta sezona najtežja v njegovi karieri. Nemec je boj za naslov dokončno izgubil na dirki v Mehiki potem, ko je v letošnji sezoni storil številne napake. Ena največjih je bila na domači dirki na Hockenheimu, ko je ob vodstvu zletel s steze, večkrat pa se je med dirko tudi zavrtel po dotiku s katerim od tekmecev. Na vprašanje ali je bila letošnja sezona najtežja v njegovi karieri je odgovoril:

“Mogoče, ne vem še točno. Potrebno je nekoliko premisliti, toda v nekaterih stvareh zagotovo. Ta sezona je bila drugačna od ostalih, ne smemo zanemariti dejstva, da smo imeli zelo močan celoten paket, lahko smo zmagovali dirke. Kljub temu, da smo izpadli iz boja za dirkaški naslov smo še vedno v igri za konstruktorskega. Bilo je težko leto, toda vseeno je za nami dobra sezona.”

“Še vedno napredujemo in se izboljšujemo, je pa potrebno odpraviti nekatere stvari, da bomo lahko storili tisti zadnji korak, ki si ga želimo.”

Najočitnejše napake je Vettel storil v Nemčiji, ko je zapravil vodstvo na dirki, ob tem pa je Hamilton slavil s štirinajstega štartnega mesta. Na Ferrarijevi domači v Monzi se je Nemec zavrtel že v prvem krogu potem, ko sta Ferrarija dirko začela s prve štartne vrste. Nemec se je nato zavrtel še na Japonskem in v Austinu. Štirikratni svetovni prvak je poudaril, da v boju za naslov niso bile ključne njegove napake, kot pa Mercedesov napredek od dirke v Singapurju naprej.

Nobena moja napaka ni bila tako ključna, kot dirka v Singapurju,” je odgovoril na vprašanje ali sta bili ključni napaki na dirkah v Nemčiji in Italiji.

“Od dirke v Singapurju naprej nismo imeli hitrosti, da bi se lahko na nekaterih dirkah borili z Mercedesom. Tudi nekatere druge stvari nam niso pomagale. Točk nismo osvajali zaradi napak, ki smo jih storili, mojih napak. Ne morem biti preveč jezen nase zaradi dirke v Nemčiji, saj sem letos storil še večje napake, le da me je ta najbolj drago stala. To je del dirkanja, včasih v preveliki želji storiš napako.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish