Vettel: Številka 1 mora nazaj na rdeči avto

Avtor prispevka: , objavljeno 16. marca 2016 .

Dirkač ekipe Ferrari Sebastian Vettel je novinarjem ponovno oznanil, da se bo to leto boril, da se številka 1 vrne na dirkalnike ekipe Ferrari. »Naslov svetovnega prvaka mora biti naš in to je velika motivacija tudi zame. Zato sem se tudi pridružil ekipi, da jim vrnem naslove. Številka 1 se mora vrniti na naš dirkalnik,« je bil veliko beseden Vettel v pogovoru za nemški športni časopis Autobild Motorsport. Hkrati se zaveda, da to od njega pričakuje tudi ekipa, predvsem pa lastniki, saj so že v zimskem premoru večkrat povedali, da je nujno, da po skoraj desetih letih ponovno osvojijo naslov svetovnega prvaka.

»Kot voznik moraš vedno verjeti v svoje zmogljivosti. Le prave nastavitve moramo odkriti in potem je vse možno,« je bil optimističen Vettel.

Po treh zmagah in lanskoletni uvrstitvi na tretje mesto Vettel zase trdi, da se počuti dovolj močnega za napad na Mercedes in njuna voznika Lewisa Hamiltona in Nica Rosberga. »Jasno je, da je Mercedes tista ekipa, s katero se bomo letos borili. Naša želja je, da oba dirkača naredimo zelo živčna in ju tako pustimo za seboj,« je zaključil Vettel svoj pogovor.