Vettel še upa na Kimijev prihod

Avtor prispevka: , objavljeno 22. avgusta 2013 .

 

Sebastian Vettel je priznal, da je veliko razlogov, zakaj bi bilo lepo imeti Kimija Raikkonena za svojega moštvenega kolega v prihodnji sezoni.

Steve Robertson, Kimijev dolgoletni menedžer je v ponedeljek potrdil, da so se pogajanja z moštvom Red Bull končala, pred dirko v Belgiji pa se Vettel seveda ni mogel izogniti vprašanjem na račun finskega dirkača. Aktualni prvak je še enkrat več potrdil, da bi Raikkonena z veseljem sprejel v ekipi, a na njegovo žalost nima vpliva na to, kdo bo njegov moštveni kolega.

“Nisem vedel, kako resno je bilo vse skupaj, a kot kaže iz tega ne bo nič,” je Vettel komentiral govorice o Raikkonenovem prestopu k Red Bullu. “Moštvu sem povedal svoje mnenje, toda na koncu koncev odločitev ni v mojih rokah. Niti se ne želim preveč vpletati v to. Kimi bi bil idealen v številnih pogledih, vendar zdaj z njegovim prihodom ne bo nič, zato niti nima smisla razpravljati o tem. Oba sva še mlada, tako da naju čaka še marsikaj. Nikoli ne reci nikoli, morda pa bo k nam prestopil prihodnje leto, čeprav je to malo verjetno.”