Vettel se je poslovil od članov Red Bulla

Avtor prispevka: , objavljeno 2. decembra 2014 .

Sebastian Vettel je bivšega delodajalca Red Bull počastil s poslovilnim obiskov tovarne v Milton Keynesu, kjer se je srečal in zahvalil vsem zaposlenim ter se tako poslovil v primernem slogu.

Domov ni odšel praznih rok, saj sta ga šef ekipe Christian Horner in tehnični šef Adrian Newey presenetila s številnimi darili. Eno izmed le-teh je model bika z vgraviranimi letnicami, ko je osvojil naslov svetovnega prvaka. Prejel bo tudi enega od avtomobilov, s katerimi je zmagal, a kot se je pošalil Horner, bodo še nekaj časa počakali: “Da ne bo zavil v Maranello.”

Štirikratni svetovni prvak je zbrano množico zaposlenih nagovoril: “Zadnjih šest let je bilo neverjetnih z vidika tega, kar smo dosegli, in dela, ki smo ga izvajali. Toliko strasti in predanosti. To bo vedno ostalo v mojem srcu. Vsem gre velika, velika zahvala. Na koncu smo imeli boljši avto, ker smo bili boljša ekipa. Zahvala v bistvu ne opiše dobro tega, kar čutim. V mojem spominu je ogromno srečnih trenutkov s tega mesta, ki jih želim obdržati. Bilo je enkratno potovanje in hvaležen sem vam za vse, kar ste naredili zame.”

Newey je sodelovanje z Nemcev opisal kot privilegij, saj je Vettel v avtu prenašal njihove upe in ambicije. Vedno so bili lahko prepričani, da daje vse od sebe.