Vettel se je bal, da je z napako izgubil prvo mesto

Avtor prispevka: , objavljeno 28. aprila 2018 .

Sebastian Vettel je v svojem zadnjem poizkusu v Q3 (zadnjem delu kvalifikacij) naredil napako, saj pravi, da je bil preveč vzhičen. Nemec se je bal, da je tako ostal brez najboljšega štartnega položaja, saj je v prejšnjem poizkusu, ko je sicer postavil najhitrejši čas, naredil dve manjši napaki.

Dirkač Ferrarija je naredil napako v tretjem zavoju, zatem pa je opustil hitri krog. “S prvim hitrim krogom sem bil zares zadovoljen,” je dejal. “Nekaj malega sem sicer izgubil v srednjem sektorju, v ovinkih šest in enajst, kjer sem peljal malce preširoko. Preostali krog pa je bil zares dober, uspel mi je tudi zadnji ovinek, ki je bil danes še posebej težaven zaradi sunkov vetra, dobil pa sem tudi nekaj zavetrja od dirkalnika, ki je peljal pet, šest ali sedem sekund pred mano. Bil sem zares vesel s tem, kako je uspel krog. Toda vedel sem, da lahko v drugem poizkusu peljem še bolje, če popravim te napake, toda bil sem preveč vzhičen in v tretjem ovinku sem poskušal zavirati precej pozno, kot v prejšnjih krogih.”

Blokirano kolo je na gumi pustilo ravno zaplato, zaradi česar je štirikratni svetovni prvak prekinil poizkus. “Ko sem zapeljal na grbine sta mi blokirali prednji kolesi in na enem kolesu se je zažgala ravna zaplata. Bil sem zelo razočaran, saj sem si pokvaril priložnost za boljši krog, nisem pa vedel, kaj se dogaja okrog mene. Ko sem peljal nazaj, so mi sporočili, da sem osvojil najboljši štartni položaj in začutil sem olajšanje. Bil sem vesel. Ekipa se je dobro odrezala, čez noč smo prenastavili dirkalnik in našli nekaj hitrosti,” je še dodal Vettel, ki bo dirko za VN Azerbajdžana začel z najboljšega štartnega mesta.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish