Vettel: Sam sebi sem največji sovražnik 

Avtor prispevka: , objavljeno 13. septembra 2018 .

Sebastian Vettel je prevzel krivdo za vse svoje letošnje napake, kljub temu pa še vedno verjame v osvojitev naslova svetovnega prvaka. Nemec začenja dirkaški konec tedna z zaostankom tridesetih točk za Lewisom Hamiltonom, potem ko je na prejšnji dirki v Monzi trčil z Britancem, se zavrtel in se z začelja prebil do četrtega mesta. Dirki v Italiji je bila še ena v nizu tistih kjer je Vettel zaradi svoje napake izgubil dragocene točke. Podobno se mumje letos zgodilo v Bakuju, Franciji, Nemčiji. Nemec kljub temu ostaja pozitiven glede svojih možnosti za naslov predvsem zaradi konkurenčnega dirkalnika.

“Mislim, da so stvari zame precej jasne. Največji sovražnik sem si sam, imam pa dober dirkalnik s katerim lahko stvari še vedno obrnem sebi v prid. Hamilton je trenutno vodilni, edini pred menoj in tisti, ki ga moram premagati. Imamo še vedno možnosti za osvojitev obeh naslovov. Večkrat letos smo bili sami sebi največji sovražniki, tako da se moramo osredotočiti predvsem nase.”
Vettel je zaradi svojih napak razočaran toda sedaj se na njih noče več ozirati.

“Po toliko dirkah je normalno, da ko pogledaš nazaj vidiš kje bi lahko storil kaj bolje. Stanje v prvenstvu bi bilo tako lahko precej drugačno. Bile so tudi dirke kjer bi se lahko odrezali precej slabše kot smo se. Najslabše je bilo v Nemčiji. Pomembno je da se svojih napak zavedaš in jih ne ponoviš. Zelo sem si želel zmagati v Nemčiji, toda sedaj se ne želim ozirati nazaj.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish