VETTEL s posebno gesto za slovo od FERRARIJA

Avtor prispevka: , objavljeno 11. decembra 2020 .

Sebastian Vettel pri svojem zadnjem nastopu Formule 1 za Ferrari ne pričakuje enostavne dirke. “Steza v Abu Dabiju nikoli ni ustrezala našim dirkalnikom, zaradi česar pričakujem zanimiv izziv. Kot vedno bom dal vse od sebe, in ker gre za zadnjo dirko z ekipo, upam na najboljši možen rezultat.

V pogledu nazaj na svojih šest let pri Ferrariju pa je povedal: “To je bilo sijajno potovanje, na katerem smo se skupaj veliko naučili. Doživeli smo vzpone in padce in bili dvakrat blizu naslova. A očitno nam ni bilo usojeno. Srečen sem, da nam je skupaj uspelo doseči 14 zmag, čeprav smo se nadejali na več.” Za ekipo je Nemec pripravil posebno zahvalo: “Na stezo se bom odpravil s posebnim dizajnom čelade, s katerim se želim zahvaliti ekipi in tifozijem za podporo v zadnjih šestih letih. Čeprav bom v prihodnjem letu nastopal v drugačnih barvah, stika s prijatelji ne želim prekiniti. Njihova strast in podpora je eden izmed razlogov, zakaj je ta ekipa nekaj posebnega.

Sebastian Vettel se bo v Abu Dabiju od ekipe Ferrari in tifozijev poslovil s posebno gesto, ki bo vidna na dizajnu njegove čelade.

Tudi Charles Leclerc ve: “Ta steza nikoli ni ustrezala Ferrariju, čeprav smo lani osvojili stopničke. To bo konec težke sezone in prvi sektor steze je zanimiv, medtem ko ostala dva odseka nista tako zabavna.Monačan opozarja, da bo letos zelo težko doseči dober rezultat. Kljub temu upa, da bo skupaj z odhajajočim moštvenim kolegom doživel dobro dirko. “Z njegovim odhodom se konča neko obdobje, zaradi česar bi bilo lepo, da bi ta poseben trenutek lahko kronali z dobrim nastopom. Seb je v zgodovini Ferrarija igral zelo pomembno vlogo in si je zaslužil, da z ekipo doživi častno slovo.

Vettlov dizajn čelade v zahvalo Ferrariju in tifozijem

         

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish