Vettel s pomanjaknjem moči

Avtor prispevka: , objavljeno 24. avgusta 2014 .

Aktualni svetovni prvak formule ena se je včeraj v Spaju kvalificiral 2,126 sekunde za najhitrejši Nicom Rosbergom in 1,898 sekunde za drugim Lewisom Hamiltonom. Za velik zaostanek je Vettel okrivil Renaultov motor, oziroma bolj natančno njegovo moč v primerjavi z Mercedesovim V6 agregatom: »Razlog, da smo tako zaostali je enostaven, vemo namreč, da nam primanjkuje moči.

Pri Mercedesu imajo več moči, več pritisne sile in so tako hitrejši v zavojih in na ravninah. Na srečo bomo jutri bližje, saj smo na dirkah vedno nekoliko hitrejši kot na kvalifikacijah.« Vettlov moštveni kolega Daniel Ricciardo se je kvalificiral na peto mesto, po kvalifiakcijah pa dejal, da niso želeli brzine na ravninah zamenjati za pritisno silo, ki bi jim dodatno pomagala v zavojih: »Dirkalnik smo nastavili za suho stezo in to kljub temu, da smo bili v mokrem kar močni.

Vedeli smo, da bomo zaradi nastavitev nekoliko bolj zadaj. Žal je zaostanek za Mercedesom kar velik, a verjamemo, da ga bomo na dirki lahko močno zmanjšali, če bo le ta suha. Dirkalnik imamo torej nastavljen za suho stezo in zaradi tega smo se pripravljeni boriti za višja mesta, oziroma braniti vsaj te pozicije.«

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish