VETTEL razkriva, kako ga je HAMILTON spodbujal naj nadaljuje

Avtor prispevka: , objavljeno 21. decembra 2020 .

Sebastian Vettel je v intervjuju za švicarski časopis prvič sam priznal, da je po odločitvi Ferrarija, da ne bodo z njim nadaljevali, resno razmišljal o upokojitvi. A ravno dolgoletni tekmec Lewis Hamilton je bil eden izmed redkih, ki so ga v tej težki fazi kariere spodbujali.

Ker pri Ferrariju nisem imel več prihodnosti, se je takoj pojavilo vprašanje: Kaj boš počel leta 2021? In ker so bili sedeži velikih ekip zasedeni, sem moral kar lep čas razmišljati,” je priznal Vettel za časnik Blick. “In pri tem ne izključiš tudi upokojitve.” In preden je Toto Wolff, šef ekipe Mercedes, ki ga Vettel zelo ceni, pomagal, da se izvede prestop k Aston Martinu, se je Nemec že sprijaznil z mislijo, da je bolje, da se poslovi. “Formula 1 je bila več kot deset let središče mojega življenja. In v življenju obstajajo druge in predvsem pomembnejše stvari kot je naš šport. Kljub temu sem prišel do zaključka, da je v meni še vedno nekaj, ki me žene naprej. In tako so prišli stiki z novo ekipo Aston Martin. Sedaj se enostavno veselim nove ekipe, novega dirkalnika in novega okolja.

Sebastian Vettel je priznal, da je bil Lewis Hamilton eden izmed redkih, ki ga je podpiral v težkih časih spomladi, ko ga je Ferrari postavil pred vrata in ga motiviral, naj nadaljuje.

V intervjuju je Vettel tudi izdal, da je bil ravno Lewis Hamilton, s katerim se je pogovarjal po nečedni ločitvi od Ferrarija. “Ravno po slabih vesteh spomladi me je Lewis poklical in pozneje sva opravila še kar nekaj pogovorov in izmenjala sporočila. Vedno me je razveselil in spodbujal ter motiviral, naj nadaljujem.Vettel je bil tudi prvi, ki je Hamiltonu v Istanbulu čestital za sedmi naslov prvaka, kar je samo še en dokaz več, kako veliko medsebojno spoštovanje vlada med dirkačema. “Imel sem nekaj razlogov, da mu čestitam za ta sijajen uspeh. Lewis bi zagotovo pogosto imel razlog, da sočustvuje z menoj,” se nasmeji Vettel.

Ob pogledu nazaj se mnogi sprašujejo, ali je to, kar je Vettel povedal Hamiltonu o Ferrariju, bil razlog, da si je Britanec o sanjah, da nekega dne dirka za Ferrrari, premislil? Šele letos novembra je Hamilton kljub predhodnim pogovorom te sanje dokončno razblinil. Takrat je povedal, da ni gotov, ali se njegove vrednote ujemajo s Ferrarijevimi. In seveda je tukaj še vprašanja, ali sta z Leclercom imela isti enak dirkalnik ali ne. “Teoretično dirkava seveda z različnima dirkalnikoma, toda nekje pa sta tudi enaka. Recimo takole: Izhajam iz tega, da sva imela enak material. Ne nazadnje zaupam fantom v garaži in zaradi tega nikomur ne želim okrog vratu obesiti nekaj zlobnega.”