Vettel: Pripravljeni smo osvojiti naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 13. marca 2019 .

Sebastian Vettel je prepričan, da so pri Ferrariju uspeli odpraviti pomanjkljivosti zaradi katerih so v minuli sezoni ostali brez osvojitev naslova. Kot je dodal so sedej pripravljen, da končno premagajo do sedaj nepremagljivo moštvo Mercedesa.

Lanske neuspehe gre pripisati kombinaciji tako napak štirikratnega svetovnega prvaka na sami stezi, kot slabših strateških odločitev moštva iz Maranella. Kljub temu, da je bil Ferrarijev dirkalnik večino sezone hitrejši so omenjene napake izkoristili pri Mercedesu ter se tako veselili svojega petega zaporednega dvojčka. Lewis Hamilton je ob koncu sezone zbral kar 88 točk več od svojega najbližjega zasledovalca. Vso prednost si je priboril v drugem delu sezone v katerem je Mercedes pri razvoju skozi sezono uspel prehiteti Ferrari ter tako izničiti njihovo prednost z začetka sezone. Britanec je dobil kar osem od zadnjih enajstih dirk sezone, Vettel v tem obdobju le eno samo.

Ponoven poraz je ob koncu sezone z mesta vodje odnesel Maurizia Arrivabeneja, ki ga je zamenjal do tedanji tehnični vodja Mattia Binotto. V moštvu je prišlo do sprememb tudi v dirkaški zasedbi. Charles Leclerc je že po eni sami sezoni v Formuli 1 dobil priložnost v moštvu namesto Kimija Raikkonena.

Pred začetkom dirkaškega vikenda je Sebastian Vettel v Melbournu o spremembah v moštvu dejal:

“Gre sicer za veliko spremembo toda Mattia je v moštvu dlje kot večina ostalih tako, da nikakor ne gre za povsem nov obraz. Večina zaposlenih ga zaradi tega že dobro pozna in mu zaupa. Pred nami je velik izziv. Začenja se neko novo obdobje v moštvu. V lanski sezoni smo storili številne napake, ki si jih letos ne smemo privoščiti.”

“Vzdušje v moštvu je zelo dobro, dirkalnik izgleda konkurenčen. Nestrpno že pričakujemo nedeljsko dirko, kjer bomo poizkušali doseči najboljši možen rezultat.”

Vettel, ki je znan po tem, da pred vsako sezono poimenuje svoj dirkalnik tudi letos ni odstopil od tega, Svojemu letošnjemu dirkalniku je dal ime Lina. Novi vodja moštva, ki je bil med in po testiranjih deležen številnih pohval na račun konkurenčnosti njihovega dirkalnika je dodal:

“Opravili smo svojo nalogo čez zimo sedaj pa smo že popolnoma osredotočeni na prihajajočo sezono. Vedno je lepo pričeti tukaj v Avstraliji, zagotovo nas čaka dolga in naporna sezona, potrebno bo ostati zbran.”

Novinec v moštvu Charles Leclerc ni želel točno definirati svojega cilja za svoj prvi dirkaški vikend v Ferrariju, poudaril pa je povsem sproščen ter ne čuti pritiska.

“Pred začetkom sem sproščen ter pripravljen na novo sezono. Za nami je dolga zima, dobro pa smo opravili delo pa smo opravili tudi na testirnjih. Trenutno je vzdušje zelo pozitivno in že nestrpno pričakujem petek.”

Na vprašanje česa se ta vikend najbolj veseli je odgovoril:

“Verjetno kvalifikacij, takrat bomo vsi prvič letos vozili povsem na polno in zanimivo bo videti kakšno bo takrat stanje.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish