Vettel pridobil z napako Hamiltona

Avtor prispevka: , objavljeno 24. maja 2015 .

F1+Grand+Prix+of+Monaco+vtYtUVXEzfMl
Sebastian Vettel se je veselil drugega mesta.

Sebastian Vettel je bil po dirki za VN Monaka zadovoljen, da mu je uspelo pridobiti z napačno odločitvijo Lewisa Hamiltona. Štirikratni svetovni prvak je večji del dirke sledil Nicu Rosbergu v boju za drugo mesto, medtem ko je Lewis Hamilton vodil z udobno prednostjo. Toda po nesreči Maxa Verstappna je na stezo zapeljal varnostni avto in čeprav je moštvo Mercedes svoja dirkača želelo pustiti na stezi, kakor so storile vse druge ekipe, je Hamilton ocenil, da bo bolje, če 12 krogov pred koncem dirke zamenja gume.

Britančeva velika prednost ni bila dovolj velika, da bi se lahko vrnil na stezo pred oba vse tekmece. Rosberg je prevzel vodstvo, Vettel pa drugo mesto, medtem ko se je Hamilton na stezo vrnil na tretje mesto, kjer je ostal do konca dirke, čeprav je imel v boju proti Vettlu prednost povsem novega kompleta gum.

“Bili smo na pravem mestu ob pravem času in uspelo nam je prehiteti Lewisa, ko se je vračal na stezo,” je dejal Vettel. “Z Nicom sva med dirko varčevala z gumami, saj sva se zavedala, da Lewisa ne bova mogla napasti neposredno na stezi in to nama je pomagalo, ko se je dirka nadaljevala. Toda težko jih je bilo segreti. Delovati so začele šele po nekaj krogih,” je dodal Nemec.