Vettel: Pričakovali smo več

Avtor prispevka: , objavljeno 16. marca 2019 .

Sebastian Vettel razumljivo ni bil najbolj zadovoljen s svojim rezultatom na prvih letošnjih kvalifikacijah, kjer je osvojil tretje mesto. Precej bolj kot štartno mesto je bil presenetljiv njegov zaostanek za najhitrejšim časom Lewisa Hamiltona, ki je znašal 0,705 sekunde.

Pri Ferrariju so bili, kot smo v zadnjih letih že navajeni, najhitrejši na predzesonskih testiranjih v Barceloni in tako v očeh mnogih glavni favoriti pred pričetkom prvega letošnjega dirkaškega vikenda, Vendar pa so jih vsaj na kvalifikacijah povsem zasenčile “srebne puščice”. Njihova dirkača sta suvereno osvojila prvo štartno vrsto potem, ko sta bila edina, ki sta se spustila pod mejo 1:21. Nad svojo premočjo sta bila presenečena tudi oba dirkača.

Takšne premoči ni pričakoval niti Sebastian Vettel, ki kljub temu verjame, da je njihov dirkalnik hitrejši kot je bil prikazan danes.

“Zagotovo sem presenečen nad svojim zaostankom. Mislim, da nihče, tudi sami niso pričakovali, da so tako hitri. Danes je bil sicer za nas boljši dan kot včeraj, kljub temu je zaostanek ostal približno enak. Še vedno sem prepričan, da imamo zelo dober dirkalnik, čaka pa nas še nekaj dela. Morali bi doseči boljši rezultat zato nestrpno pričakujem jutrišnjo dirko.”

Nemec je prepričan, da je rezultat tudi posledica tega, da Mercedesu bolj odgovarjajo takšne karakteristike steze s počasnimi in srednje hitrimi zavoju.

“Težave niso v končni hitrosti temveč v počasnih zavojih, kjer dirkalnik ni najbolje uravnotežen. Zaradi tega ne morem popolnoma zaupati dirkalniku kar se na takšnih progah pozna. Razmere tukaj so precej drugačne od tistih, ki so bili na testiranjih, kjer se je dirkalnik veliko bolje obnašal. Zagotovo pa tu nismo pričakovali tako velike razlike. Sedaj se je potrebno osredotočiti na dirko in se ne obremenjevati z zaostankom.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish