Vettel pri Ferrariju nima prihodnosti

Avtor prispevka: , objavljeno 30. septembra 2019 .

Sebastian Vettel pri Ferrariju nima nobene prihodnosti več, meni Helmut Marko, Red Bullov športni svetovalec.

Charles Leclerc naj bi, po dogovoru pred dirko, Vettlu na štartu VN Rusije pomagal z zavetrjem, saj je Nemec dirko začel s tretjega mesta, za Lewisom Hamiltonom. Toda Vettel je dirko začel izredno dobro in je pri tem poleg Hamiltona, prehitel tudi moštvenega kolega Leclerca in povedel na dirki.

Iz moštva so štirikratnemu svetovnemu prvaku ukazali, naj Leclerca spusti predse, toda Nemčev tempo je bil prehud za mladega Monačana, ki se mu ni uspel približati. Ferrari se je zatem odločil, da Vettla za Leclerca postavijo skozi taktiko postankov. Medtem ko je Leclerc zapeljal v bokse in nadel nove gume, so Vettla na obrabljenih gumah pustili še tri kroge dlje, tako da se je po svojem postanku na stezo vrnil za moštvenega kolega.

Njegov tempo je bil še vedno boljši od Leclercovega, a še preden bi se Ferrari moral odločiti, kako ukrepati naprej, je na Vettlovem dirkalniku odpovedal hibridni del pogonskega agregata MGU-K, zaradi česar je Nemec lahko le parkiral dirkalnik ob stezi. Ironično je dirko umiril virtualni varnostni avtomobil, ki je zmago potisnil v roke Mercedesa.

“Ferrari ni zmagal, kljub temu, da so imeli najhitrejši dirkalnik,” je dejal Marko. “Žrtvovali so Sebastiana, čeprav je bil najhitrejši. Vettel pri Ferrariju nima nobene prihodnosti več, to je zdaj jasno.”

Je Vettel v Sočiju ravnal prav, ko ni ubogal moštvenih ukazov?

  • Da (76%, 16 Votes)
  • Ne (24%, 5 Votes)

Število glasov: 21

Loading ... Loading ...