Vettel prevzel krivdo za napako

Avtor prispevka: , objavljeno 31. marca 2019 .

Sebastian Vettel je prevzel vso oodgovornost za zelo dragoceno napako, ki ga je danes stala vsaj uvrstitve na oder za zmagovalce, morda celo zmage.

Nemec je današnjo dirko sicer dobro začel potem, ko je na štartu uspel ugnati moštvenega kolega Charlsea Leclerca, toda vodstva ni uspel dolgo zadržati kasneje pa niti držati ritma Leclerca. V boju z Lewisom Hamiltonom se je zavrtel ter kasneje izgubil še sprednje krilce kar je povsem uničilo njegovo dirko, ki jo je končal šele na petem mestu. Prvič po sezoni 2010 se je zgodilo, da Nemec na prvih dve dirkah sezone ni stal na odru za zmagovalce.

“Že po prvem krogu sem se zavedal, da bo danes izjmeno zahteven dan. Dirkalnik je bil izjemno težko obvladljiv. Charles ni imel takšnih težav zato me je uspel hitro prehiteti. Drugi del dirke sem vozil nekoliko bolj umirjeno, toda kljub temu nisem imel hitrosti, ki bi si je želel.”

Po drugem postanku ga je Hamilton v četrtem zavoju osemintridesetega kroga prehitel, sam pa se je ob tem zavrtel.

“Bil je zelo tesnen in pošten boj. Ob izhodu iz četrtega zavoja sem poizkušal ponovno vrniti manever po notranji strani, naredil napako, izgubil zadnji del in se zavrtel. Veter, ki je ob tem pihal od zadaj pri tem ni pomagal.”

“Ob vrtenju sem toliko poškodoval pnevmatike, kar je povzročilo številne vibracije, to pa na koncu do poškodbe krilca.”

Nemčeve napake in težave Leclerca so Mercedesu omogočile nekoliko nepričakovano dvojno zmago.

“Mislim, da bi danes morali zmagati. Razočaran sem zaradi sebe, Charlesa in celotnega moštva.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish