Vettel presenečen nad težavnimi kvalifikacijam

Avtor prispevka: , objavljeno 4. julija 2020 .

Sebastian Vettel je slabo predstavo Ferrarija označil kot presenečenje, saj ni pričakoval, da bo izpadel že po drugem delu.

Kljub pričakovanjem, da Ferrari v Avstriji ne bo med najhitrejšimi, saj so imeli težave že na testiranjih v Barceloni, poleg tega naj bi bile prve posodobitve na voljo šele na Madžarskem pa si je vendarle malokdo upal napovedati, da se v zadnji del kvalifikacij uvrstil le eden. Drugemu pa bo to uspelo skozi šivankino uho. Še lani je tu Leclerc stal na najboljšem štartnemu položaju. Toda težave so bile letos kot kaže resnične, kar je presenetilo tudi oba dirkača.

“Seveda je to za nas presenečenje,” je po kvalifikacijah povedal Vettel.

“Po treningih smo menili, da imamo še nekaj rezerve, toda, kot se je izkazalo so se ostali vozili še z nekoliko bolj polnim rezervoarjem. Nisem bil najbolj zadovoljen z dirkalnikom, saj je veliko bolj drsel kot pa bi si sam želel.”

Kljub slabim kvalifikacijam pa je Nemec optimističen glede jutrišnje dirke. Težave naj bi jim povzročale tudi višje temperature v primerjavi z včerajšnjim dnem.

“Jutri je lahko zgodba drugačna. Danes smo imeli precej težav z višjimi temperaturami. Dirka bo dolga in menim, da nam bo šlo bolje. Pričakujem, da bomo napredovali po lestvici ter osvojil kar nekaj točk.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj