Vettel prehitel legendarnega Ayrtona Senno

Avtor prispevka: , objavljeno 20. septembra 2015 .

Z današnjo zmago je Sebastian Vettel prizvozil 42 zmago v svoji karieri ter 3 zmago v tej sezoni. Tako je na lestvici vseh zmag prehitel legendarnega Ayrtona Senno in zaostaja le še za Michaelom Schumacherjem, ki ima 91 zmag ter Alainom Prostom, ki ima 51 zmag.

In ekipa Ferrari? Zabeležili so svojo 224 zmago ter 225 zmago za Ferrarijev motor. Eno zmago jim je namreč pri Toro Rossu pridirkal Sebastian Vettel leta 2008.

Prvič po letu 2013 v Španiji sta na zmagovalnih stopničkah stala dva voznika ekipe Ferrari in tako so zabeležili 690 in 691 stopničko. Ferrari je v Singapurju do sedaj zmagal dvakrat.

Vettel je na nočni dirki praznoval svojo četrto zmago v Singapurju in tu osvojil v celoti 120 točk, kar je največ od vseh dirkališč kjer je dirkal, hkrati pa je še utrdil status najuspešnejšega dirkača na tem dirkališču. Najslabšo uvrstitev je zabeležil leta 2008, ko je bil z ekipo Toro Rosso peti. V zadnjih petih dirkah je z tremi zmagami in dvakratno drugo uvrstitev vedno stal na zmagovalnih stopničkah.

Ekipa Red Bull je premagala statistično mejo 3000 ekipnih točk in je tako četrta ekipa po Ferrariju, Mclarnu in Willamsu, ki ji je to uspelo. Hamilton pa je odstopil prvič po lanski dirki v Belgiji.

Foto: Ferrari