Vettel ponosen na rekorden niz zmag

Avtor prispevka: , objavljeno 3. novembra 2013 .

 

Sebastian Vettel pravi, da ga dosedanji rekordi formule 1 sicer ne motivirajo, vendar pa je na svoj niz sedmih zmag, kolikor jih je dosegel tudi Michael Schumacher zelo ponosen.

Nemca, ki je v nedeljo pometel s konkurenco na veliki nagradi Abu Dabija, do velikega rekorda ločita le še dve zaporedni zmagi in bo ujel Alberta Ascaria, ki je leta 1952-1953 dosegel rekordnih devet zaporednih zmag.

”To ni tisto, kar me žene”, je povedal Vettel, ki je do sedaj dosegel 37 zmag. ”Stvar je v tem, da ljudje vidijo teh sedem dirk, ne opazijo pa, koliko truda je potrebno vložiti za zmago na vsaki izmed njih. Mislim da je izjemno, kako dobro nam je uspelo izpeljati postanke v boksih in poskrbeti za zanesljiv dirkalnik. Številke zame niso pomembne, vendar sem prav tako zelo, zelo ponosen.

” Spominjam se, ko sem kot otrok gledal formulo 1 in je Michael s Ferrarijevem močnim dirkalnikom in ekipo vodil več let. Ne le meni, ampak celotni ekipi veliko pomeni, da smo uspeli doseči enake rezultate. To so bila posebna leta in težko je ponoviti takšno sezono”.

S tem ko je Mark Webber v Abu Dabiju končal na drugem mestu, je Red Bull dosegel tretjo dvojno zmago v sezoni. Moštvo iz Milton Keynesa pa je tudi slavilo stoto uvrstitev na stopničke za zmagovalce.