Vettel poln hvale na račun Hamiltona

Avtor prispevka: , objavljeno 27. julija 2013 .

 

Sebastian Vettel je krog, s katerim si je Lewis Hamilton zagotovil najboljši štartni položaj za VN Madžarske, označil za izjemnega. Dirkaču Red Bulla je kazalo, da bo z lahkoto osvojil pole position, saj je bil njegov najhitrejši krog osem desetink sekunde hitrejši od ostalih. Toda Hamiltonov krog je bil še 0.038 sekunde boljši in dirkač Mercedesa je osvojil še četrti pole v letošnji sezoni.

“Na koncu koncev sem s svojim krogom povsem zadovoljen, ki pa ni bil dovolj hiter,” je pojasnil Vettel. “Lewis je odpeljal izjemen krog v primerjavi z Nicom Rosbergom. Treba je biti pošten in to priznati. Mojemu krogu ni manjkalo prav veliko. Z obema hitrima krogoma sem bil zadovoljen, le da sem pri drugem morda nekaj malega izgubil v srednjem sektorju. Ta je poln ovinkov kjer morda nisem dovolj napadel. Toda neumno je zdaj razglabljati o tem, kaj bi morali storiti.

Rad bi bil še malce hitrejši, da bi bil na polu, a smo tudi tako v dobrem položaju. Imamo dober dirkalnik in pričakujemo da bomo na dirki zelo hitri,” je še dodal aktualni svetovni prvak.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish