Vettel: Počakajmo do prvih dirk

Avtor prispevka: , objavljeno 22. februarja 2015 .

Sebastian Vettel je dejal, da pri Ferrariju kljub solidni formi na testiranjih, ostajajo realistični glede svojih možnosti za naslov svetovnih prvakov v letošnji sezoni. Kimi Raikkonen, Vettlov moštveni kolega, je postavil najhitrejši čas testiranj v Jerezu, Finec pa je bil s Ferrarijevim dirkalnikom hiter tudi prva dva dneva drugih testiranj v Barceloni. Nekateri konkurenti, med njimi tudi Daniel Ricciardo in Nico Rosberg, so zato že namignili, da bi se moštvo iz Maranella lahko borilo za zmage,

“Z napovedmi bi raje počakal, saj je bolj pomembno, kje končaš na dirkah,” je dejal Vettel. “Mercedes je bil lani na testiranjih dober, toda če bi dve leti nazaj vprašali, kdo je pokazal najboljšo formo na testiranjih, bi bila slika drugačna od slike, ki smo jo potem videli na dirkah.

Nemogoče je po rezultatih testiranj soditi formo dirkalnika, saj ne vemo količine goriva v njem, niti ne vemo kakšne popravke motorjev imajo druge ekipe. Vprašanje je tudi, kakšne nove dele bodo moštva uporabljala na prvi, drugi, tretji dirki,” je še dodal Nemec, ki bo za volanom dirkalnika SF15-T tudi danes.

Foto: Ferrari