Vettel: Obtožbe Mercedesa so nepotrebne

Avtor prispevka: , objavljeno 8. julija 2018 .

Sebastian Vettel je dejal, da je malce smešno trditi, da se Ferrarijeva dirkača namerno zaletavata v Mercedesova dirkalnika. Kimi Raikkonen je na VN VB trčil z Lewisom Hamiltonom, dve dirki pred tem pa je podobno storil tudi njegov moštveni kolega Vettel, ki je trčil z Valtterijem Bottasom.

Hamilton, ki je slabo štartal in s prvega padel na tretje mesto, kjer ga je napadel Raikkonen, si je opomogel in do konca dirke prehitel Raikkonena, ter dirko končal na drugem mestu, za zmagovalcem Vettlom, a je dejal, da je Ferrari občitno ubral zanimivo taktiko, šef Mercedesa, Toto Wolff pa je dogodke označil za posledico namere ali nesposobnosti. Vettel, ki je z zmago v Silverstonu povečal vodstvo v svetovnem prvenstvu, je o izjavah iz Mercedesa o namernih trčenjih dejal: “Zakaj bi to storili? Takšne stvari se pač dogajajo. Precej smešno je misliti, da je bilo kar koli izmed tega namerno. Če govorim zase, bi težko bil tako natančen, da bi nekoga izločil iz dirke. V Franciji sem tudi sam ostal brez prednjega krilca, tako da sem tudi sebi pokvaril dirko. Včasih pripraviš napad invčasih se vse skupaj konča s trčenjem. Njuno trčenje sem videl le na hitro, toda dvomim, da je šlo za načrtovano dejanje in mislim, da je pravzaprav povsem nepotrebno, da se zatekamo k takšnim obtožbam.”

Tudi Raikkonen je namigovanja odpisal kot nesmiselna: “smešno je, da nas obtožujejo. Toda blokiralo mi je kolo in na žalost sva trčila. Takšne stvari se včasih zgodijo. Po zadnjih dirkah je lahko govoriti take stvari, toda v preteklosti so tudi v nas pogosto trčili drugi.”

Vettel je v Franciji bil kaznovan s petimi sekundami in je kljub temu dirko končal pred Bottasom, ki je po trčenju moral na menjavo počene gume. Raikkonena je Hamilton prehitel, čeprav mu deset sekundna kazen pri tem ni veliko pomagala. Britanec je tako čutil, da tudi Finčeva kazen ni bila dovolj stroga. “To je že druga dirka, ko je eden izmed Ferrarijev trčil v naš dirkalnik. Pet sekundna kazen in deset sekundna kazen po mojem mnenju nista primeri, saj ti tak trk pokvari dirko. Z Valtterijem sva v teh dveh scenarijih izgubila veliko točk. Na naslednjih dirkah se moramo postaviti v tak položaj, da ne bova izpostavljena Ferrarijevima dirkalnikoma, saj nihče ne ve, ali se bo kaj takega ponovilo. Kot moštvo se moramo potruditi in “zakleniti” prvo štartno vrsto, ter se prepričati, da bomo daleč pred njimi,” je še dodal aktualni prvak.