Vettel: Nismo še povsem pripravljeni na monaško dirko

Avtor prispevka: , objavljeno 21. maja 2015 .

Sebastian Vettel je s Ferrarijem odlično pričel letošnjo sezono, a v Monaku še vedno zaostajajo za Mercedesom. Nemec in njegov moštveni kolega Kimi Raikkonen sta danes na drugem treningu zasedla tretje in četrto mesto, Ferrarijev zaostanek pa je bil za Mercedesom precej velik. Sicer tu velja omeniti deževne razmere, ki so nastopile dokaj hitro, zaradi česar rdeči niti niso uspeli konkurirati Mercedesu, a kljub temu Ferrari za Mercedesom po mnenju Vettla zaostaja: “Smo za njimi, imajo boljši paket, a tudi mi ne spimo.

Danes je dež prišel nekoliko prehitro. Nismo še uspeli preizkusiti vsega, a deževne razmere so za vse enake in takrat nihče ne želi na stezo. Čas se je žal iztekel, zaradi tega bo potrebno počakati do sobote, da bomo videli realno sliko moči. Menim, da smo zelo blizu Mercedesa, vsi smo tu bolj tesno skupaj. Škoda, da nismo bolje preizkusili super mehkih pnevmatik, a v zadnjih minutah se ni izplačalo zapeljati na stezo, saj nimamo neomejene količine pnevmatik.”

Na drugem treningu sta oba dirkača Ferrarija prevozila 31 krogov, kar pa kot pravi Vettel ni bilo dovolj za preizkus vsega in priprave na kvalifikacije ter dirko. Sicer zaradi deževnih razmer vse skupaj ostaja velika neznanka, a dejstvo je, da bo šlo v Monaku na nož. Kdor bo osvojil najboljši štartni položaj, bo verjetno tudi zmagal, zaradi tega pa vidimo ta vikend toliko voženj na mehkejši različici pnevmatik.

Tudi Kimi je po treningu dejal, da je zadovoljen z dirkalnikom, vendar pa imajo še nekaj težav, predvsem s pnevmatikami. Finec tako pravi: “Težko ogrejemo pnevmatike, predvsem prednje, a ni slabo. Rad bi videl kako delujejo super mehke pnevmatike, a zaradi dežja to še ni bilo mogoče. Pogoji so za vse enaki, upam pa, da bo v soboto boljše vreme. Čaka nas še kar nekaj dela, da pripravimo pnevmatike za kvalifikacije in dirko.”