Vettel: Nisem imel prostora

Avtor prispevka: , objavljeno 24. junija 2018 .

Sebastian Vettel je dejal, da je enostavno zmanjkalo prostora v prvem zavoju današnje dirke, kjer je trčil z Valtterijem Bottasom. Dirkaču Ferrarija je uspel boljši štart dirke kot obema dirkačema Mercedesa, toda Nemcu je za Lewisom Hamiltonom zmanjkalo prostora, v prvem zavoju so mu nato blokirala sprednja kolesa in tako je trčil z Valtterijem Bottasom. Vettel je ob tem poškodoval svoje sprednje krilce in predrl zadnjo levo pnevmatiko Valtterija Bottasa. Za povzročeno nesrečo je tako dobil pet-sekundno kazen in se iz začelja prebiti do petega mesta. Nemec je priznal svojo napako toda dodal, da v njegovi situaciji ni moral storiti ničesar.
“Moj start je bil zelo dober in kar naenkrat je zmanjkalo prostora. To je bila moja napaka. Poizkušal sem zaviarati čim prej in se izgoniti trčenju, toda nisem imel prostora in oprijema, ob tem sem bil preblizu dirkačem pred in ob menoj.”
“Valtteri je poizkušal pridobiti svoj položaj nazaj, kar je povsem pravilno, toda zavoj gre v levo in zmanjkalo je prostora. Žal je prišlo do trčenja.”
Vettel verjame, da bi se lahko brez trčenja boril za zmago, toda ta zaplet je vse skupaj uničil. Ob prvem postanku so mu mehaniki na dirkalnik nataknili mehke pnevmatike (soft) nato pa je v zadnjem delu dirke zapeljal še na eno menjavo in zadnji del opeljal na ultrasoft pnevmatikah. Na vprašanje ali meni, da je imelo njegovo moštvo danes ritem za zmago dirki je odgovoril:
“Nisem videl dovolj dirke v celoti. Imeli smo dober ritem. Poizkušal sem se čim prej prebiti iz ozadja naprej, a ob tem zelo uničil pnevmatike. Dirkači smo bili na različnih strategijah tako, da je težko reči. Imeli smo vsaj dovolj dober ritem, da bi se lahko poizkusili boriti za zmago.”

Vettel sedaj v skupnem seštevku za vodilnim Hamiltonom zaostaja 14 točk.