Vettel nezadovoljen s Ferrarijevo taktiko

Avtor prispevka: , objavljeno 7. septembra 2019 .

Sebastian Vettel je po končanih kvalifikacijah izrazil svoje nezadovoljstvo nad obnašanjem ostalih dirkačev v zadnjem delu ter strategijo svojega moštva. Kot je dejal je bilo v moštvu dogovorjeno, da bo v zadnjem delu na stezo prvi zapeljal Leclerc ter mu s tem omogočil koriščenje njegovega zavetrja. Ravno obratno kot je v začetku Q3 storil sam in tako Lecleru pomagal, da je le ta osvojil najboljši štartni položaj.

“Ob koncu sem želel priti na čelo kolone, da bi lahko pravočasno začel svoj zadnji poskus vendar pa sta bila spredaj Mclaren ter Renault, ki sta blokirala stezo. Zagotovo nisem zadovoljen s tem kako se je vse skupaj izšlo. Ni nam uspelo priti pravočasno tako kot tudi večini ostalim dirkačem ne.”

“Zalomilo se je tudi v komunikaciji z moštvom. V prvem delu Q3 sem bil pred Leclercom, torej bi v drugem moral biti za njim kar pa se ni zgodilo. Na koncu je bilo zaradi zmede vseeno, saj nismo uspeli začeti drugega poskusa.”

“Kljub temu sem zadovoljen z dirkalnikom. Odpeljal sem dober krog le, da nisem mogel izkoristiti zavetrja, kar je bila danes razlika med prvim in četrtim mestom.”