Vettel ne vidi razlogov za skrb

Avtor prispevka: , objavljeno 17. marca 2013 .

 

Aktualni svetovni prvak Sebastian Vettle je današnjo dirko končal 22 sekund za zmagovalcem Kimijem Raikkonenom, do cilja pa ga je premagal tudi Fernando Alonso, čeprav je sam dirko začel z najboljšega štartnega mesta. Toda Vettel pravi, da je tretje mesto soliden začetek sezone.

“Z današnjim dosežkom smo lahko zadovoljni. Seveda smo želeli več. Ko dirko začneš iz pole positiona, hočeš zmagati. Ne skrbi me. Včasih so pač drugi hitrejši od nas. Danes smo bili tretji najhitrejši,” je povedal Vettel, ki ga je presenetilo, ko je izvedel, da je Raikkonen pred njim. Dirkač Red Bulla začetek sezone označuje za solidnega, saj je bila dirka nekoliko težja, ker je moral zelo paziti na gume. “Po dobrem štartu in prvih dveh ali treh krogih so gume razpadale. Na stezi nismo mogli ostati tako dolgo, kot drugi. Vedel sem, da nas je Fernando prehitel po postanku, nisem pa vedel od kje se je vzel Raikkonen. Sploh ga nisem videl, tako da me je nekoliko presenetilo.

Z današnjim dosežkom moramo biti zadovoljni. Dobili smo kar nekaj točk. Na dirki sem se zabaval, bilo je malce težavno z gumami, a sem zadovoljen, da sem na stopničkah.”

Vettel je za kar nekaj krogov obtičal za Adrianom Sutilom, ki je ubral drugačno taktiko. Toda dirkač Red Bulla meni, da to ni vplivalo na končni rezultat. “Takrat nam to ni bilo v pomoč, vendar je dejstvo, da bi ga prehiteli, če bi bili dovolj hitri. Gledano v celoti pa mislim da ni imelo velikega vpliva. Krogov je vedno dovolj, da izničiš takšne stvari.”