Vettel ne namerava zapustiti Ferrari, dokler ne izpolni cilja

Avtor prispevka: , objavljeno 17. februarja 2019 .

Sebastian Vettel je poudaril, da namerava ostati pri Ferrariju tudi po koncu prihajajoče sezone, saj še vedno ni izpolnil svojega cilja v moštvu.

Mladi talentirani Charles Leclerc je pred letošnjo sezono v moštvu iz Maranella zamenjal Kimija Raikkonena. Številni so tako namigovali, da bi se lahko Sebastian Vettel letos znašel v podobni situaciji, kot se je leta 2014, ko ga je povsem zasenčil novinec v moštvu Red Bull Daniel Ricciardo. Jenson Button je celo izjavil, da bi lahko Nemec zaradi prihoda mladega monačana začel resno razmišljati o svoji prihodnosti. Na predstavitvi novega Ferrarijevega dirkalnka SF90 je tako moral prvič odgovarjati tudi na vprašanja o svoji prihodnosti. Trenutna pogodba se mu namreč izteče ob koncu leta 2020.

“Pogodba mi poteče po koncu sezone 2020 tako, da vsaj do takrat ne pričakujem nič drugega. Tukaj sem zelo zadovoljen. Moj cilj pa je osvojitev naslova svetovnega prvaka.Nismo še tam kjer bi si želeli biti, torej nas čaka še precej dela. To je tudi moja naloga, zato sem tu, zase in za moštvo. Naše želje so biti povsem na vrhu.”

“Obožujem dirkanje, do tega čutim veliko strast. Še večjo strast pa imam do moštva, ki me navdihuje že od otroštva.Zame je povsem jasno zakaj sem tu.”

Nemec se je Ferrariju pridružil po koncu sezone 2014, v tem obdobju je bil vedno boljši od svojega moštvenega kolega Kimija Raikkonena, zbral 13 zmag in dvakrst končal kot svetovni podprvak. Leclerc naj bi mu letos predstavljal večjo konkurenco od svojega predhodnika, čeprav je za njim le ena sezona v Formuli 1.

Vettel je na predstavitvi dirkalnika zanikal dejstvo, da je bilo v preteklih sezonah vedno jasno kdo je prvi voznik.

“Ko si z nekom skupaj v moštvu vidiš natančno kaj počne drugi dirkač. Mislim, da sva s Kimijem v zadnjih sezonah odlično sodelovala. Imava podoben občutek za dirkalnik.”

“Sedaj je tu Charles, ki bo zagotovo hiter že od samega začetka. Pričakujem, da se bo zelo hitro vplejal v moštvo. Pomembno je, da bova skupaj sodelovala in se trudila v dobro Ferrarija. Na stezi me bo zagotovo želel premagati in jaz njega. To je povsem normalno, saj tekmuješ proti dvajsetim najboljšim dirkačem na svetu.”