Vettel napoveduje boj za naslov svetovnega prvaka

Avtor prispevka: , objavljeno 21. septembra 2015 .

Polom pri srebrnih in rdeči že sanjajo o boju za naslov svetovnega prvaka. »Dirka v Singapurju je postavila F1 na glavo,« se veselijo pri ekipi Ferrari.

Komaj je uspel Sebastian Vettel zaživeti svojo dirkaško pravljico že napoveduje boj za svoj peti naslov svetovnega prvaka. “Sedaj moramo delati naprej in še bolj napadati Mercedes. Še dovolj dirk je pred nami, da lahko iz nemogočega naredimo mogoče,” je pozitiven Vettel, ki si v 61 krogih zadnje dirke ni privoščil niti ene napake in si je tako priboril svojo tretjo zmago v ekipi Ferrari.

Emocije so bile velike, še posebno, ko si je privoščil velik požirek iz zmagoslavne steklenice šampanjca. “Moja steklenica v avtu je bila prazna in imam občutek, da že sedaj čutim malo šampanjca v sebi,” je komentiral na novinarski konferenci po dirki.

Emocije pri Lewisu Hamiltonu pa seveda ne bi mogle biti bolj nasprotne. Britanec, ki je do sedaj popolnoma obvladal letošnjo sezono, je doživel absolutno črn dirkaški vikend. “Predvidevam, da nekaj ni bilo najbolje z našimi pnevmatikami. Nismo jih uspeli pripeljati do prave nastavitve,” je komentiral Hamilton po tekmi. “Na splošno je ena velika uganka, kako je lahko do takšne situacije sploh prišlo.”

Pri Mercedesu odgovorni še vedno niso našli pravega vzroka, zakaj so naenkrat toliko izgubili na svoji prednosti in moči. Tudi Nico Rosberg se je bojeval s svojimi pnevmatikami in prav tako ni uspel ujeti tempa, ki ga je dajal Ferrari. “Smo pred veliko uganko, zakaj smo bili tokrat tako počasni. Vsi se temu čudimo,” je bil njegov komentar po tekmi. Pa vendar je Rosberg kljub vsemu uspel svoj zaostanek za Hamiltonom zmanjšati na 41 točk.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish