Vettel najhitrejši, čudežni Kubica sedmi

Avtor prispevka: , objavljeno 2. avgusta 2017 .

Sebastian Vettel je postavil najhitrejši čas zadnjega dopoldneva testiranj na Madžarskem. Dirkač Ferrarija je v dveh urah odpeljal 40 krogov, potem pa je dan zaključil, da so mehaniki lahko dirkalnik pripravili za Kimija Raikkonena.

Nemec je odpeljal krog v 1:17.124, njegovega časa pa dopoldan ni premagal nihče.

V središču pozornosti pa se je nahajal Robert Kubica, ki je svojo kariero dirkača F1 zaključil pred šestimi leti in pol, ko se je hudo poškodoval na reliju. Poljak je danes prvič vozil aktualni dirkalnik formule ena, z Renaultovim RS17 pa je postavil sedmi čas. Moštvo francoskega proizvajalca bo na podlagi današnjih testiranj ocenilo, kdaj, če sploh, se bo Poljak lahko vrnil kot redni dirkač.

Kubica je dopoldan odpeljal največ krogov med vsemi, kar 74, njegov najboljši čas pa je bil 2.5 sekunde slabši od Vettlovega.

Drugi čas je sicer postavil Lando Norris, ki je testiranje dobil kot del lanske McLarnove Autosport BRDC nagrade.

Po 20 odpeljanih krogih je tretji čas dosegel Raikkonen, ki je bil v najhitrejšem poizkusu 1.1 sekunde slabši od Vettla.

Carlos Sainz je bil četrti, Lucas Auer s Force Indio peti, George Russel z mercedesom šesti, Pierre Gasly z Red Bullom osmi, Luca Ghiotto z williamsom deveti, Santino Ferrucci (Haas) in Nobuharu Matsušita pa sta bila najslabša. Slednji je za Vettlovim časom zaostal za krepkih šest sekund.