Vettel na Madžarskem pričakuje drugačno dirko

Avtor prispevka: , objavljeno 24. julija 2017 .

Sebastian Vettel je prepričan, da se bo moštvo Ferrari lahko kosalo z Mercedesovima dirkalnikoma. Nemec na zadnji dirki pred poletnim premorom pričakuje drugačen scenarij, kot se je odvijal v Silverstonu.

Italijanski mediji so po dirki v Silverstonu, kjer je Vettlovo vodstvo v prvenstvu skopnelo na eno samo točko, pisali, da se je moštvo iz Maranella znašlo v krizi, a štirikratni svetovni prvak zanika težave. “Mislim, da nimamo krize. Pri Mercedesu so naredili korak naprej, a smo še vedno hitri, še posebej na dirkah. V soboto imamo preveč težav, kar pa otežuje dirke, saj če štartaš iz ozadja, je včasih nemogoče nadoknaditi izgubljeno,” je pojasnil Nemec, ki je v Silverstonu našel tudi nekaj pozitivnih vidikov. “Naš dirkalnik je zelo dober v ovinkih, dobro je uravnotežen. V ovinku Copse smo bili 10km/h hitrejši od Mercedesov. Morda imajo malce boljšo aerodinamiko, kar je letos pomembno, toda splošno gledano, smo blizu.”

Čeprav se bo ta konec tedna na Hungaroringu odvijala zadnja dirka pred poletnim premorom, pa Vettel ni prepričan, da gre za odločilno dirko za nadaljevanje sezone. “Morda ne bo ravno odločilna, mislim pa, da bo zelo drugačna, kot tista v Silverstonu,” je dodal.

Foto: Ferrari

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish