Vettel: Na dirki nismo bili dovolj hitri

Avtor prispevka: , objavljeno 17. septembra 2018 .

Sebastian Vettel ni bil preveč zadovoljen s tretjim mestom na VN Singapurja, kar je razumljivo, saj je bil Ferrari na tej stezi ponavadi zelo hiter. “Pred začetkom sem dejal, da smo sami sebi največji nasprotnik,” je povedal Vettel. “Iz našega paketa nismo uspeli izvleči najboljšega rezultata. Ko vidiš razliko na koncu dirke je jasno, da nismo bili dovolj hitri. Ugotoviti moramo zakaj.”

Vettlova dirka se je začela sodlino, saj je s tretjega mesta takoj napadel in prehitel Maxa Verstappna, ki je dirko začel eno mesto pred njim. Toda po postankih v boksih Nemec ni imel prave hitrosti, da bi dirkača Red Bulla ugnal še enkrat. Po tvegani taktiki zgodnejšega postanka ter menjavo na ultramehke gume, je Nemec izgubil veliko časa, na koncu pa na stezi krožil z močno obrabljenimi gumami. “Na začetku smo poskušali biti agresivni, vendar se nam ni izšlo. Pri Mercedesu so pokrili naš postanek, vendar nam jih ni uspelo prehiteti. Zdaj bi morda kaj storili drugače, toda v tistem trenutku smo videli možnost. Poklicali so me v bokse in držali smo se odločitve. Bil sem zadovoljen in prepričan, da je bila odločitev prava. Toda potrebovali bi mega hiter krog in odpeljal sem kakor hitro sem mogel, a ni bilo dovolj.

Naš cilj ni bilo tretje mesto, še posebej pa ne na tak način. Razlog za ta rezultat je izbira taktike. Poskušali smo priti na prvo mesto in pobegniti, toda Lewis je bil prehiter. Bil je vse hitrejši. Na tej stezi lahko nadzoruješ tempo dirke, kadar vodiš. Toda nikoli se nismo znašli v vodstvu, tako pa je tudi nesmiselno razmišljati, kako bi se lahko dirka razvila, če bi ravnali drugače.”

Dirko pa so po mnenju Vettla v veliki meri odločile že kvalifikacije. “Pri Mercedesu so v soboto sestavili vse koščke in odpeljali dober krog, to je treba priznati. Pri nas pa kvalifikacije niso potekale tako preprosto, zato je težko reči, kje bi jih lahko končali. Toda mislim, da smo vseeno imeli nekaj možnosti, da bi bili boljši in hitrejši. To nam ni uspelo, zato smo morali nekaj poizkusiti s tretjega mesta, na žalost pa nismo uspeli pridobiti nič in smo dirko začeli in končali na tretjem mestu,” je dejal Vettel, ki zdaj za Hamiltonom v točkovanju prvenstva zaostaja za 40 točk, do konca sezone pa je še šest dirk.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish