Vettel: Moramo napredovati

Avtor prispevka: , objavljeno 22. marca 2013 .

 

Aktualni svetovni prvak Sebastian Vettel je svoje moštvo Red Bull Racing pozval k izboljšavam, potem ko na prvih dveh prostih treningih pred VN Malezije ni in ni mogel optimalno izkoristiti Pirellijevih gum. Nemec je drugi prosti trening končal na drugem mestu, tik za Kimijem Raikkonenom, zbranim novinarjem pa zaupal, da bodo z inženirji čez noč poskušali najti ključ do zmanjšanja degradacije gum.

“Današnji dan je bil nekoliko nenavaden, saj je na drugem treningu bila steza na enem delu mokra, na drugem pa povsem suha. Toda tudi mokri del se je v vročini kmalu posušil.

Popoldan zaradi vremena nismo mogli veliko postoriti, na dopoldanskem treningu pa nam je šlo še kar dobro, čeprav gume ne zdržijo prav dolgo. Jutri moramo poskušati nekaj stvari, s katerimi bi se morda lahko izboljšali in napredovali.”

Mark Webber je bil na razpredelnici združenih časov četrti najhitrejši. Avstralec se je pridružil mnenju moštvenega kolega. “Šlo nam je kar dobro, toda moramo se izboljšati in najti nekaj hitrosti. Gume so še vedno najpomembnejše. Vse se vrti okrog gum,” je poudaril Webber.