Vettel: Moral sem poizkusiti

Avtor prispevka: , objavljeno 29. aprila 2018 .

Sebastian Vettel je dejal, da je moral poizkusiti prehiteti Valtterija Bottasa v zaključku dirke, čeprav ga je to stalo uvrstitve na zmagovalni oder. Dirkač Ferrarija je mirno vodil dirko do prihoda drugega varnostnega avtomobila na stezo, ko ga je ob postanku prehitel Bottas. Po varnostnem avtomobilu je Vettel poizkusil malce na silo prehiteti Finca, vendar je ob tem blokiral sprednja kolesa, s tem pa je padel na četro mesto.
Nemec je po dirki dejal:

“Vesel sem, da sem poizkusil, nisem vesel, ker mi ni uspelo. Toda moral sem poizkusiti. Moj poizkus ni bil preoptimističen, saj nisem bil prepozen. Nisem imel izbire. Hamilton je bil tik za menoj na desni. Valtteri je bil pred mano in pustil nekaj prostora. Ujel sem se v past, saj nisem natančno videl kje natančno sem v primerjavi s prvim zavojem. Na desni strani steze so oznake, da lahko vidimo kako blizu zavoja smo, toda na lei strani ob steni tega ni.”

“Imel sem dober ponovni štart, videl sem prostor, toda žal sem blokiral kolesa. Če ne bi kolesa blokirala bi brez težav speljal ovinek in izkazalo bi se kot zelo dobra poteza. Najlažje je reči, da to ni bila pametna poteza, saj se ni izšlo, toda moral sem poizkusiti. Iz dirke lahko vzamemo veliko pozitivnega.”

Vettel je ob blokiranju koles izgubil mesti proti Hamiltonu in Raikkonenu, kasneje pa zaradi uničenih pnevmatik še mesto proti Perezu.
“Z uničeno pnevmatiko sem poizkusil pridobiti mesto proti Perezu, toda njegov dirkalnik je bil na ravnini zelo hiter, zato nisem imel možnosti. Brez varnostnega avtomobila bi bilo za nas veliko lažje. Bilo je 47 dobrih krogov in nekaj malo manj. To je del tega športa.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish