VETTEL: MICKU bom pomagal kot je MICHAEL meni

Avtor prispevka: , objavljeno 5. decembra 2020 .

Čeprav je Lewis Hamilton medtem presegel ali izenačil vse rekorde, je Michael Schumacher predvsem v Nemčiji še vedno največja legenda Formule 1. Eden izmed njegovih največjih navijačev ni nihče drug kot Sebastian Vettel. “Še vedno sem veliki navijač Michaela,” pojasni dirkač Ferrarija.

Zaradi tega Vettla ni pustilo hladnega, da bo Mick Schumacher, sin Michaela, v sezoni 2021 dirkal v Formuli 1. “Mick je sijajen fant in z njegovim očetom imam zelo poseben odnos. Škoda, da Michael ni mogel biti zraven pri napredku Micka v zadnjih letih, vse do Formule 1.Generacijo pozneje se zadeva pri čaščenju obrne. “Zelo ga spoštujem. Veliko se pogovarjava o motošportu. Poskušam upoštevati njegove nasvete in jih uresničiti. Saj ima nekaj več let dirkanja na grbi,” je Mick Schumacher povedal za kolege iz Motorsport-magazin.com. “Verjamem, da to, kaj je bil moj oče za Sebastiana, je Sebastian za mene. Nekdo, s katerim si tesno povezan in s kom lahko govorim o motošportu.

Sebastian Vettel je obljubil, da bo Micku na začetku kariere v Formuli 1 pomagal, kot je to storil njegov oče pri njemu, ko ga je vprašal za kakšen nasvet.

Nagovorjen na te Mickove besede, je Vettel odgovoril: “Počaščen sem. Vendar sem jaz videl, kako je njegov oče zmagal na več dirkah, kot je lahko on videl pri meni,” z nasmehom doda Nemec, ki s svojimi 53 zmagami ne more držati koraka s svojim vzornikom, ki jih je osvojil 91, kljub temu pa je na tretjem mestu večne lestvice. Vettel želi Micku nekaj vrniti. “Kjerkoli mu bom lahko pomagal pri stvareh, ki sem jih sam preživel v svoji karieri – v življenju ali na stezi -, bom z veseljem pomagal,” obljublja 33-letnik. “Tako zelo, kot je pomagalo meni, ko mu je Michael dajal nasvete, če sem ga vprašal, tako zelo bom poskušal to narediti pri njem.” V isti sapi pa Vettel še doda: “Za Micka je zelo pomembno, da najde svojo pot in ji tudi sledi.” Dvomov v to pa nima. “Mesto v Formuli 1 si je zaslužil in trdo pridelal.”              

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish