Vettel: Mercedes je favorit

Avtor prispevka: , objavljeno 4. marca 2018 .

Sebastian Vettel meni, da je ekipa Mercedes tudi v letošnji sezoni glavni favorit za osvojitev, tako dirkaškega, kot konstrukturskega naslova. To pa ne vseeno ne bo ustavilo Ferrari, da jih bo poizkušal letos premagati. Štirikratni svetovni prvak letos tako upa, da mu bo vendarle uspelo premagati svojega konkurenta v ekipi Mercedes Lewisa Hamiltona, potem ko je v lanski sezoni možnosti za naslov izgubil že kmalu po poletnem premoru.

“Mislim, da je Mercedes tudi letos glavni favorit za naslov, toda, če bomo bližje kot smo bili v lanski sezoni potem imamo možnosti.”

“Čaka nas dolga sezona, trenutno je marec, sezona pa se zaključi novembra, tako da bo potrebno biti ves čas 100%. Moramo narediti vse da prinesemo naslov nazaj v Maranello, kar je naš cilj.”

Nemec je bil na prvih testiranjih, kljub slabemu vremenu eden izmed dirkačev, ki je opravil največ kilometrov. Toda, kot je dejal prva testiranja prav zaradi slabega vremena še niso bila pravi pokazatelj.

“Zaenkrat vse izgleda dobro, toda imeli smo malo časa za testiranja prav zaradi slabega vremena. Težko je bilo za vse, ne samo za nas. Prva testiranja niti niso tako pomembna, pomembno je le, da dirkalnik dobro deluje in opravimo čim več kilometrov, kar nam tokrat sicer ni uspelo.”

Sebastian Vettel pred začetkom sezone vlogo favorita prepušča ekipi Mercedes, toda poudarja, da bodo storili vse, da jih letos premagajo in prinesejo ekipi prvi naslov po enajstih letih.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish