Vettel meni, da se mora Ferrari še izboljšati

Avtor prispevka: , objavljeno 8. marca 2018 .

Sebastian Vettel je predzadnji dan zimskih testiranj postavil neuradni rekord steze v Barceloni, toda Nemec pravi, da morajo v Maranellu dirkalnik SF71H še izboljšati. Je pa štirikratni svetovni prvak pohvalil zanesljivost italijanskega dirkalnika, s katerim je brez težav odpeljal kar 188 krogov.

“Še naprej moramo delati na izboljšanju dirkalnika,” je dejal. “Kar se tiče zanesljivosti, nismo imeli težav, za kar si fantje v tovarni zaslužijo vse pohvale.”

Vettel je popoldan opravil polno simulacijo dirke, vendar pravi, da je še vedno težko oceniti kako dober je dirkalnik v primerjavi s tekmeci. “Zadovoljen sem. Šlo je brez težav, nobenih zapletov z dirkalnikom, nobenih rdečih zastav, tako da smo lahko opravili zastavljeno simulacijo, ki je prišla prav tudi mehanikom, ki so vadili menjavo gum. Ne vem, kje smo glede hitrosti v primerjavi z drugimi. Vedno se ti zdi, da bi lahko peljal še bolje in izboljšal krog tu in tam, toda mislim, da smo bili dobri, predvsem pa smo odpeljali veliko krogov.

Še po simulaciji dirke smo opravili veliko krogov, kar je zelo pomembno, saj bomo tako lažje razumeli dirkalnik. Ostaja še nekaj stvari, katere moramo rešiti, zato je bilo koristno, da smo lahko veliko vozili.”

To je bilo tudi zadnjič, da je Nemec sedel v dirkalniku pred začetkom sezone, saj bo jutri v dirkalniku sedel njegov moštveni kolega Kimi Raikkonen. S pripravami na prvo dirke je bil zadovoljen. “Vedno bi rad postoril še kaj, tako je pri vseh moštvih, še posebej v prvih tednih, ko smo izgubili nekaj časa, toda na splošno gledano, mislim da smo dobro pripravljeni. Zdaj dirkalnika ne bom več vozil, z odvoženimi krogi pa sem zadovoljen, kakor tudi z občutkom v dirkalniku, ki se je v primerjavi z lani izboljšal. Dirkalnik poznamo malce bolje, nekaj stvari pa še moramo razumeti, kar pa ni nič ne navadnega. Steza je drugačna, podlaga se je spremenila, zato je težko primerjati, toda zdi se, da smo naredili korak naprej. Vse je odvisno od tega, kako so se odrezali drugi, to pa bomo ugotovili v naslednjih tednih,” je še dodal Vettel.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish