Vettel meni, da je zmago izgubil na štartu

Avtor prispevka: , objavljeno 30. aprila 2017 .

Sebastian Vettel je prepričan, da je možnosti za zmago na VN Rusije izgubil še pred koncem prvega ovinka, ko ga je prehitel Valtteri Bottas. Nemec si je na kvalifikacijah privozil najbolji štartni položaj, njegovega prvega po letu 2015, toda ko so ugasnile luči na semaforju je Finec prevzel vodstvo na zaviranju v drugi ovinek, nato pa si do menjave gum nabral lepo prednost. Vettel je po postanku uspel prednost zmanjšati, toda Bottas se ni dal in na koncu zmagal z 0.6 sekunde prednosti pred dirkačem Ferrarija.

“Dirko sem sicer začel podobno dobro, kot Valtteri,” je dejal Vettel. “Toda potem je napadel iz zavetrja. Branil sem notranjo stran, toda bil je pred mano še pred zaviranjem, tako da mi je lahko zaprl pot. Tam si je privozil zmago, zato mu lahko le čestitam. Odpeljal je odličen prvi del, ko mu nisem mogel slediti. Celo dirko je bil zelo, zelo hiter, vozil je praktično brez napak, zato si zasluži naziv voznika dirke.”

Vettel je v zadnjih krogih pripravljal napad na dirkača Mercedesa, toda v zadnjem krogu je pri prehitevanju Felipeja Masse, ki je zaostajal za krog, izgubil nekaj desetink, toda štirikratni svetovni prvak je priznal, da Brazilec ni vplival na končni rezultat. “Poskušal sem vse, da bi ujel Valtterija, mislil sem, da se mi bo morda ponudila priložnost na nasprotni ravnini. Bil sem prepričan, da se bo Felipe v tretjem ovinku umaknil in me spustil mimo, toda nisem bil prepričan kaj bo storil. Naposled sem izgubil malce več, kot sem upal, toda to ni imelo večje vloge pri razpletu,” je dodal Nemec.

Foto: Mercedes