Vettel: Leclercov čas je bil nedosegljiv

Avtor prispevka: , objavljeno 30. marca 2019 .

Sebastian Vettel meni, da tudi s popolnim krogom danes ne bi mogel premagati moštvenega kolega Charlesa Leclerca. Nemec, ki je v zadnjem kvalifikacij ostal le z enim kompletov pnevmatik potem, ko je moral v drugem delu dvakrat stezo je za Leclercom sicer zaostal dve desetinki sekunde.

Kljub temu pa dvomi, da bi lahko s svojim popolnim krogom danes ugnal moštvenega kolega.

“To je njegov dan. Danes ni bil najboljši dan zame, toda kljub temu bi bilo Charlesa tudi s popolnim krogom težko premagati. Svoji prvi najboljši štartni položaj sem osvojil že precej dolgo nazaj. Zagoto je to dan, ki ga ne bo nikoli pozabil.”

Ferrarijeva prva štartna vrsta je prišla le štirinajst dni po izredno zahtevni prvi dirki v Avstraliji, kjer so dirko zaključili s skoraj minutnim zaostankom za Mercedesom. Nemec je bil poln hvale na račun njegovega moštva, ki je očitno našlo in odpravilo težave s prejšnje dirke.

“Oba sva ta vikend veliko bolj zadovoljna z dirkalnikom. Zasluge za to gredo predvsem moštvu, ki je opravilo zelo dobro delo. V Avstraliji je bila situacija povsem drugačna nihče od naju ni bil zadovoljen z dirkalnikom v Melbournu. Moštvo je opravilo izjemno delo v iskanju razlogov za omenjene težave.”