Vettel: Lahko sem le pomagal moštvu

Sebastian Vettel Charlesu Leclercu pomagal do prve zmage
Avtor prispevka: , objavljeno 2. septembra 2019 .

Sebastian Vettel je po dirki za VN Belgije dejal, da zaradi svojih težav z gumami ni mogel drugega, kot pomagati moštvenemu kolegu Charlesu Leclercu. Nemec je približno na polovici dirke iz moštva prejel ukaz, naj predse spusti Leclerca, ki je na koncu uspel zmagati, čeprav ga je povsem dohitel Lewis Hamilton. Pred tem je moral dirkač Mercedesa opraviti še z Vettlom, ki je Britancu otežil prehitevanje in mlajšemu moštvenemu tekmecu morda kupil za njegovo prvo zmago odločilnih nekaj desetink sekunde.

“Vesel sem za moštvo, zase pa ne toliko,” je po dirki povedal Vettel. “Nisem imel prave hitrosti. Težko sem nadzoroval temperaturo gum, kar ponavadi ni bila težava. Dirka je bila težka, na neki točki pa je postalo jasno, da se ne bom boril za zmago, zato sem lahko le pomagal moštvu.

Imel sem veliko težav v ovinkih, zato me je Lewis hitro ujel. Nisem ga mogel dolgo zadrževati za sabo. Upal sem, da bo izgubil dovolj časa, da ne bo mogel pritiskati na Charlesa in na koncu se je ravno izšlo, zato smo svoje delo opravili dobro.”

Leclerc v točkovanju prvenstva za četrto uvrščenim Vettlom zdaj zaostaja za le še 12 točk.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish