Vettel lahko Ferrari popelje nazaj na vrh

Avtor prispevka: , objavljeno 19. oktobra 2014 .

Nekdanji svetovni prvak formule ena, Mario Andretti je prepričan, da lahko Sebastian Vettel preoblikuje moštvo Ferrari in ga iz krize popelje na vrh.

Čeprav Nemčev prestop k Ferrariju še ni bil uradno potrjen, so ga neuradno potrdili vodilni možje Red Bulla. Italijanska ekipa je svoj zadnji naslov med konstruktorji slavila leta 2008, od takrat pa so si zagotovili usluge Fernanda Alonsa, ki naj bi jih popeljal v še eno obdobje, podobno tistemu med leti 2000 in 2004, ko so bili rdeči dirkalniki nepremagljivi. Toda kljub vsemu trudu se je ekipa znašla v težavah in zavidljivih rezultatov ni bilo. Zdaj pa naj bi za preporod poskrbel Vettel, ki v Maranello prihaja prihodnjo sezono.

“Sebastian bo dober, ne glede na to, kje bo dirkal. Potrebuje le nov izziv, zaradi katerega ga bodo zopet cenili. Verjamem, da se bo to zogidlo pri Ferrariju,” je dejal Andretti, ki je tudi sam dirkal za moštvo Ferrari.

“Ekipa je na tleh, toda le vprašanje časa je, kdaj se bodo pobrali in to bo morda koristilo Sebastianu. Slabše, kot je šlo Fernandu do zdaj, mu skoraj ne more iti. Če bo imel na voljo konkurenčen dirkalnik bo “Poskočnega konjička” popeljal nazaj na vrh in to bi bilo odlično tudi za njegovo kariero.”

Andretti meni, da bo Vettel imel priložnost, da utiša svoje kritike, ki so se oglasili, ko se ob novih pravilih ni znašel najbolje. “Lahko bi rekli, da je enodimenzionalen dirkač, saj se ne znajde najbolje s tem dirkalnikom, ki nima toliko podtlaka, kot lanski in čigar vozne lastnosti so drugačne. S spremembami se ni soočil kakor bi to od njega pričakovali. Toda postaja vse močnejši. Zelo je nadarjen in nekoč se bo prilagodil in zopet pokazal, česa je zmoćen. Nikoli ne bom podvomil v njegove zmogljivosti, saj bo slej ko prej kritikom dokazal, da se motijo,” je prepričan prvak iz sezone 1978.

“Samo poglejte prestop Lewisa Hamiltona. Iz McLarna je prestopil v nekonkurenčen Mercedes in izkazalo se je, da je bila to zanj najboljša odločitev v karieri, enako pa se lahko zgodi z Vettlovim prestopom,” je še dodal Andretti.

Foto: Red Bull