VETTEL: Kvalifikacije bodo ZMEDA, upam, da se nič ne zgodi

Avtor prispevka: , objavljeno 5. decembra 2020 .

Več dirkačev je komentiralo nevarnost, ki jo predstavlja kombinacija kratke 3,5 kilometrske steze, razlike v hitrostih med dirkači na hitrem krogu in tistimi, ki to niso, ter možnost, da se na stezi znajde 20 dirkalnikov.

Celotna steza je kratka, dirkalnikov pa je isto število, zato mislim, da bo prvi del kvalifikacij zelo tesen,” napoveduje Sebastian Vettel. Zaskrbljenost glede možnosti trčenje med kvalifikacijami je bila potrjena na kvalifikacijah Formule 2. Mick Schumacher in Roy Nissany sta se dotaknila, ko je bilo v zaključku na stezi 22 dirkalnikov. “Druga stvar, ki ne pomaga, je, da moramo iti v ogrevalnih krogih zelo počasi, da se gume ohladijo. To je verjetno najslabši dejavnik,” pojasni Vettel.

Zaradi kratkega kroga bo za Vettla predvsem v prvem delu kvalifikacij vladala zmeda in upa, da se ne bo nič zgodilo.

Ena stvar je promet, druga pa velike hitrostne razlike. Tako bo nastala prava zmeda. Upam, da se ne bo nič zgodilo in bomo šli vsi skozi, ne da bi nas kdo oviral ali da bi imeli težave s prometom,” tako Vettel, ki je še dejal, da je v pogledu Ferrarijevih možnosti na krajšem krogu Bahrajna bolj pozitiven, kot je temu bilo slad teden nazaj. “Mislim, da bi bilo v Q1 dobro, da se prebijemo v Q2 in potem še v Q3, mislim, da bi bilo to mogoče. Vendar pa mislim, da bo zelo tesno. Krog je zelo kratek, razlik med dirkalniki pa ni. Sredina polja je bila letos vedno tesno skupaj, tokrat bo še bolj.”              

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish