Vettel kritizira: Vse skupaj je vse bolj neprijetno

Avtor prispevka: , objavljeno 11. aprila 2016 .

Sebastian Vettel je v svojem pogovoru za časnik Welt am Sonntag Formuli 1 namenil veliko kritiko. »Moramo biti pozorni, da Formula 1 ne bo izgubila svojega pomena,« je bil kritičen Vettel.

Že leta se Formula 1 ukvarja z vprašanjem, kako pridobiti čim več gledalcev. Vendar Vettel v teh rešitvah, kot so hibridni motorji ali nov način kvalifikacij vidi le dodatne ovire in ne napredek. »Že spreminjanje sistema kvalifikacij tri tedne pred prvo tekmo je bil strel v prazno,« je nadaljeval Vettel in vse skupaj opisal kot zelo neprijetno stanje.

Kot smo že pisali so se predstavniki ekip ter voznikov in Bernie Ecclestone po dolgih pregovarjanjih le dogovorili da se ohrani že uveljavljeni sistem kvalifikacij. »Vozniki postajamo vse bolj umetni in tega gledalci očitno nočejo, saj se s tem več ne morejo identificirati,« je še dodal Vettel. Tako po njegovem mnenju gokart postaja bolj privlačen kot sama  Formula 1, saj pri gokartu pride do izraza tudi znanje voznika in njegov talent. »Pri vožnji gokarta je trud voznika za vsako točko zelo opazen, pri Formuli 1 smo ta trud popolnoma povozili,« je zaključil Vettel.

Foto: Ferrari