Vettel kritičen do izpostavljanja Ferrarijevih moštvenih ukazov

Formula1: Sebastian Vettel je kritičen do poročanja o Ferrarijevih moštvenih ukazih
Avtor prispevka: , objavljeno 14. aprila 2019 .

Sebastian Vettel je kritično spregovoril glede medijskega izpostavljanja Ferrarijevih moštvenih ukazov. Charles Leclerc je na VN Kitajske vozil pred moštvenim kolegom Vettlom, medtem ko sta se vodilna Mercedesa oddaljevala, pa so se pri Ferrariju v enajstem krogu Leclercu ukazali, naj predse spusti Vettla.  Ta je po nekaj krogih mlademu Monačanu pobegnil, vendar je bilo boja za višja mesta konec.

Nemec se je moral zadovoljiti s tretjim mestom, Leclerc pa je do konca dirka padel na peto mesto, ko ga je prehitel dirkač Red Bulla, Max Verstappen. Pri Ferrariju so se ukazov posluževali že na prejšnjih dveh letošnjih dirkah, zato je bil Vettel po dirki v Šanghaju pripravljen na to, da ga bodo novinarji soočili tudi s temi vprašanji.

»V trenutku, ko smo govorili o menjavi mest sem vedel, da bom moral odgovarjati na vprašanja. Ne vem, če res želim odgovoriti, saj mi ni povsem všeč način na katerega novinarji poročate. Saj nekateri, toda ne vsi, vzamete delčke odgovorov in jih postavite v napačno luč.

Če me boste čez pol ure v boksih vprašali, vam bom dal neposreden odgovor, če ga ne boste zapisali. Čutil sem, da sem hitrejši. Vprašali so me, če lahko peljem hitreje in odgovoril sem, da mislim da da. Bil sem presenečen, ko sem pred sabo imel prosto pot, toda imel sem nekaj težav ujeti ritem. Ko mi je to uspelo sem lahko odpeljal naprej. Cilj je bil, da ujamemo Mercedes, toda v tistem trenutku je bila razlika že zelo velika.«