Vettel kaznovan zaradi oviranja Sainza

Avtor prispevka: , objavljeno 30. junija 2018 .

Sebastian Vettel bo dirko za VN Avstrije začel s šestega mesta, čeprav se je na kvalifikacijah uvrstil na tretje mesto. Nemca so komisarji kaznovali zaradi oviranja Carlosa Sainza in bo tako dirko začel za svojim moštvenim kolegom pri Ferrariju, Kimijem Raikkonenom, Maxom Verstappnom ter Romainom Grosjeanom.

Sainz je začenjal svoj hitri krog v drugem delu kvalifikacij, ko je na izhodu iz prvega ovinka naletel na počasi vozečega Vettla. Dirkač Renaulta je moral zapeljati s steze, da je preprečil nesrečo in čeprav se je takoj za tem jezil na štirikratnega svetovnega prvaka, je po kvalifikacijah priznal, da neljubo srečanje ni vplivalo na njegovo uvrstitev. “Na koncu koncev to ni veliko spremenilo mojih kvalifikacij,” je dejal Sainz. “Poškodoval sem prednje krilce, kar seveda stne nekaj denarja in je potrebno nekaj dela, da ga popravimo, poleg tega pa ne veš, če bo krilce vnaprej delovalo tako, kot bi moralo. Toda name incident ni vplival veliko. Preprosto me ni videl. Tega ni storil nalašč, poleg tega pa ga tudi niso opozorili, da ga dohitevam.”

Tudi Vettel je dejal, da ga moštvo ni opozorilo na Sainza v hitrem krogu. “Prehitel sem ga v svojem hitrem krogu v sedmem in osmem ovinku in ko sem peljal po štartno ciljni ravnini ga nisem videl. Zapeljal sem v prvi ovinek in ga iskal v vzvratnem ogledalu, saj sem vedel, da mora biti nekje, vendar nisem vedel, ali je nadaljeval ali pa zapeljal v bokse. Izkazalo se je, da je začel hitri krog. Nisem ga videl, niti me niso opozorili nanj preko radijske zveze, tako da se mu lahko le opravičim. Nisem ga oviral namenoma.”

Komisarji pa so kljub zagovoru Vettla menili, da to, da Nemec dirkača za sabo ni videl, ni dovolj, da bi ga oprostili krivde, pri odločitvi o kazni pa pravijo, da so pregledali vse podobne primere vse od leta 2016, zato so se odločili, da je izguba treh štartnih mest v skladu z odločitvami v predhodnih primerih. Vettel pa je poleg kazenske izgube štartnih mest dobil še eno kazensko točko, in jih ima tako v zadnjih dvanajstih mesecih skupaj zbrane že 6.

 


Ko ste že tukaj…

…bi vas prosili za veliko uslugo. Še nikoli ni našega portala Svet Hitrosti bralo toliko ljudi, a dohodki od
oglasov so majhni pa še ti vpadajo. Svojih prispevkov ne nameravamo skrivati za obvezno naročnino, zato vas prosimo za pomoč.

Čeprav novice pišemo v prostem času, pogosto prehitimo izkušenejše, poklicne športne novinarje, kar nam vzame veliko časa. A to
delo nas veseli, Vam bralcem pa bi radi ponudili še več vsebin, tudi iz prve roke, za kar pa bi potrebovali več finančnih
sredstev. Če bi nas vsak, ki bere naše novice, podprl, bi bila naša prihodnost varna. Pomagate nam lahko že z donacijo 1€, s Paypalom vam bo vzelo le minutko časa! Že vnaprej se vam zahvaljujemo!

[paypal-donation]

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish