Vettel in Raikkonen podpirata Rossija

Avtor prispevka: , objavljeno 29. oktobra 2015 .

Štirikratni svetovni prvak v Formuli 1, Sebastian Vettel je pristavil svoj pisker k sporu med Valentinom Rossijem in Marcom Marquezom. Nemec je dejal, da je Rossi ravnal prav, ko je Marqueza zrinil ob rob steze, kjer je navidez brcnil v Španca in tako poskrbel za padec tekmeca.

Komisarji so sicer kaznovali Rossija zaradi česar se bo na zadnji dirki sezone v Valencii, kjer se bo odločalo o naslovu prvaka, znašel na zadnjem štartnem mestu. Ferrarijev dirkač meni, da je letošnji naslov za Rossija daleč od izgubljenega. “Mislim da ima še vedno možnosti da postanek prvak in da je pravi borec,” je dejal nekdanji dirkač Red Bulla. “To je v njegovi naravi, čeprav je po dirki bilo čutiti, da se je predal. Boril se bo in dal vse od sebe in mislim, da je v Maleziji ravnal prav. Jorgeja poznam zelo dobro, Marca pa malce manj. Oba sta dobra fanta, toda Valentino je ravnal prav,” je povedal Vettel, ki je bil prav tako v svoji karieri pogosto kritiziran zaradi domnevno nešportnih potez.

Vettlov moštveni kolega, Kimi Raikkonen se ni želel točno opredeliti glede ravnanja Rossija: “Prebral sem nekaj stvari o incidentu in vse skupaj je nekam čudno,” je povedal Finec. “V zvezi s tem so napisana pravila, toda pravila si lahko razlagaš na različne načine.

Upam, da se bo Rossi lahko boril za naslov. To bi bilo dobro za šport in bi zelo popestrilo dirko. Letos je zelo dobro vozil. Nedvomno bo boj zelo napet,” je še dodal prvak iz leta 2007.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish