Vettel in Alonso v boju za sedež v “roza Mercedesu”

Avtor prispevka: , objavljeno 30. junija 2020 .

Sebastian Vettel in Fernando Alonso naj bi bila kandidata za sedež v ekipi Aston Martina, kakor se bo v sezoni 2021 imenovalo moštvo Racing Point.

Čeprav se je do nedavnega govorilo, da se Vettel, ki bo ob koncu sezone 2020 zapustil Ferrari, in Alonso, ki je z dirkanjem v F1 prekinil po koncu sezone 2018, med kandidati za sedež v moštvu Renaulta, zdaj italijanska Gazzetta dello Sport poroča, da bi se lahko nekdanja prvaka znašla v “roza Mercedesu”.

Moštvo Racing Point je pred letošnjo sezono predstavilo dirkalnik, ki močno spominja na lanskega Mercedesovega. Številni posamezniki se strinjajo, da gre v najslabšem primeru za kopijo Srebrne puščice, drugi pa so šli korak dlje in dejali, da je to pravzaprav Mercedesov dirkalnik, ki je le prebarvan z značilno roza barvo ekipe.

Pedro de la Rosa je potezo moštva Racing Point označil za zelo dobro. “Izdelali so dirkalnik v skladu z danimi pravili in dobili roza Mercedes,” je nekdanji dirkač F1 povedal za špansko Marco. “Tudi druga moštva bi to lahko storila. Vem, da je Mercedes enako ponudbo naslovil tudi drugim, ki so jo odklonili, saj so prepričani, da bi tako lahko dosegli največ drugo mesto med konstruktorji.

Toda mislim, da je drugo mesto v Formuli 1 pri mnogih zelo zaželjeno,” je še dodal de la Rosa.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish